How to prevent everyone to use the YaCy frontend?

Hier finden YaCy User Hilfe wenn was nicht funktioniert oder anders funktioniert als man dachte. Bei offensichtlichen Fehlern diese bitte gleich in die Bugs (http://bugs.yacy.net) eintragen.
Forumsregeln
In diesem Forum geht es um Benutzungsprobleme und Anfragen für Hilfe. Wird dabei ein Bug identifiziert, wird der thread zur Bearbeitung in die Bug-Sektion verschoben. Wer hier also einen Thread eingestellt hat und ihn vermisst, wird ihn sicherlich in der Bug-Sektion wiederfinden.

How to prevent everyone to use the YaCy frontend?

Beitragvon jeroenpraat » Mo Jul 29, 2013 9:13 pm

Hello,

I like to prevent everyone from outside my intranet to use the YaCy frontend.

When people know my IP and the YaCy port number they can use my YaCy installation. I can lock the admin settings, but people can still use my search engine. I really want to contibute to the Yacy P2P network, but I like to keep the frontend private. Is there an option I missed?

Jeroen
jeroenpraat
 
Beiträge: 2
Registriert: Mo Jul 29, 2013 9:00 pm

Re: How to prevent everyone to use the YaCy frontend?

Beitragvon Ruhe » Mo Jul 29, 2013 9:42 pm

Hi,

on the left side open Integrated Search Configuration -> Tab General Search Portal -> Enable the option Only the administator is allowed to search
Ruhe
 
Beiträge: 75
Registriert: So Jul 21, 2013 10:37 am

Re: How to prevent everyone to use the YaCy frontend?

Beitragvon jeroenpraat » Mo Jul 29, 2013 9:55 pm

Thanks. Although I like to disable the frontend completely from unauthorized people, this is a good start.
jeroenpraat
 
Beiträge: 2
Registriert: Mo Jul 29, 2013 9:00 pm

Re: How to prevent everyone to use the YaCy frontend?

Beitragvon Orbiter » Di Jul 30, 2013 3:45 pm

you can also prevent the links to the frontend to be seen with a flag: in /ConfigPortal.html the switch "no link to YaCy Menu"

finally, there is a very professional option: host the search pages on a different server than YaCy, connect the search front-end only with a private channel to the YaCy backend. This can be done with the module https://gitorious.org/yacy/searchpage_template_yaml4
Please read the readme there for full explanation.

The result will then look like this: http://fsfe2.yacy.net/yacysearch/index.html
Orbiter
 
Beiträge: 5798
Registriert: Di Jun 26, 2007 10:58 pm
Wohnort: Frankfurt am Main


Zurück zu Fragen und Antworten

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: Google [Bot] und 4 Gäste